tisdag 15 november 2016

118. Åsa Maria Kraft: 4 Påhitt


Det här var lite för svårt och finkulturellt för min smak. Kanske trodde jag att det skulle vara trevligt med en ganska tunn bok av en författare med lämplig anknytning till föregående bok. Tyvärr hade jag svårt att ta till mig de korta textstyckena som ibland nästan gränsar till lyrik. Det kan bero på fel förväntningar eller fel sammanhang.

Särskilt svårt hade jag med de ångande sexskildringar som dök upp här och var, ibland så att jag tyckte det blev jobbigt att läsa på bussen. Det innebär bland annat att novellutmaningens nummer 16, "en novell med en kroppsdel i titeln" inte blir avbockad här, för det finns gränser för vilka kroppsdelar jag vill berätta att jag läser om. Det blir ändå två punkter på listan:

9. En novell som utspelar sig i historisk tid: "Den som lever vidare är den lurade" (där Jeanne d'Arc figurerar, så den bör vara historisk)

18. En novell av en författare som också är poet: "Sprutande kaskader" (på tal om ångande skildringar, men det hade ju gått bra med vilken som helst)

2 kommentarer:

 1. Roligt att du valt bort vissa kroppsdelar :-)

  Om du vill kan du berätta vilka noveller du läst hittills här:

  https://ugglanoboken.blogspot.se/2016/11/las-en-novell-ii-hur-gar-det.html

  Bara om du känner för det förstås :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas förstås hitta en annan lämplig med lämplig kroppsdel i titaln så småningom. :)

   Radera