söndag 13 mars 2022

28. Matthew Costello och Neil Richards: City Heat


Det mer än antyddes i slutet av föregående bok att sir Harry Mortimer och hans lady, amerikanskfödda Kat, skulle besöka hennes födelsestad New York, och här är de, som "omslaget" visar. Om det nu beror på det här miljöombytet eller inte så är det här en ovanligt hårdkokt historia för att ingå i den här serien. Det har förekommit någon biljakt och någon skottlossning tidigare, men inte i den här omfattningen.

Genom en gammal bekant till Kat blir paret relativt omgående engagerade i en kidnappningshistoria. En son - eller sonson, om man vill se det så - i en förmögen familj har kidnappats och nu begärs det en lösensumma på 50 000 dollar. Det är egentligen ingen summa att tala om för farfar, men han är inte bara rik utan även snål, och vill förstås helst att både pengar och sonson ska återföras intakta.

Förutom New York-miljöer - Broadway, Coney Island med mera - får Harry också lära känna Kats familj, som han inte har träffat tidigare. För någon som har vuxit upp på en herrgård i södra England är det exotiskt så det förslår. Paret är väldigt noga med att de inte bedriver utredningar professionellt, men frågan är om de inte borde börja göra det, för det verkar gå bra, och de hinner nog inte mycket annat mellan gångerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar