onsdag 7 mars 2018

35. Malte Persson: Research


Radioföljetongen har uppehåll i några dagar igen och sänder radionoveller i stället. Malte Persson har jag läst novell av tidigare, men aldrig någon hel bok. Kanske man skulle våga sig på det, för han är bra, konstaterar jag på nytt.

Här är det autofiktion, som är så modernt - i alla fall är det en relativt ung manlig författare bosatt i Tyskland som är berättaren. Han träffar via en nätdejtingtjänst en relativt ung kvinnlig författare, och titeln syftar på att de båda har nätdejtandet som ett sätt att göra research för sin nästa bok, eller så säger de i alla fall till varandra. Det blir oväntat roligt, närmast halsbrytande och för den som är lagd åt det litteraturanalytiska hållet finns det nog frågor om sanning och metanivåer att fördjupa sig i så det räcker till en uppsats. (En liten blänkare om historien finns förresten i en kulturartikel från förra året.)

Man får tänja novellutmaningen lite för att få med den här, men jag tycker den kan få plats på nummer 36, en novell om kärlekslycka. Det är kanske inte kärlekslycka i traditionell mening, men det blir lyckat ändå, skulle jag vilja säga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar